LID WORDEN

Overtuigd van de voordelen? Meer inlichtingen? Technische vragen? Neem vrijblijvend contact op met "Spitfireclub Vlaanderen" Wij proberen u zo spoedig mogelijk te contacteren!

Stuur ons een e-mail of gebruik ons formulier.

Of schrijf naar:

Spitfireclub Vlaanderen vzw
Kasteellaan 24 bus 11
2390 Westmalle

lidgeld: 35€ voor het spitjaar 2021

0475/482350

club rekening nummer: BE40 0682 4388 1063 BIC/GKCCBEBB
evenementen rekening club: BE44 3631 7545 4145 BIC/ BBUBEBB
ondern. num 0870.905.095

SPITFIRECLUB VLAANDEREN

Clubweekend Trooz 2017

Verslag van het spitfire weekend spitfire club Vlaanderen 18 t/m 20 augustus 2017 in Chateau Blue te Trooz

 

Wij zijn door Raoul gevraagd een stukje te schrijven over onze ervaring van het door de spitfire club Vlaanderen georganiseerde club weekend in Chateau Blue te Trooz.

Ik zal proberen niet te veel in ik vorm te schrijven al zal dat niet gemakkelijk zijn.

 

 

Vrijdag 18 augustus.

We hadden met Jan de Jong afgesproken dat wij elkaar bij het van de Valk hotel te Eindhoven zouden ontmoeten om gezamenlijk verder te rijden naar Trooz in België.

Ondanks het voorspelde slechte weer zijn wij met open kap uit Veendam vertrokken en die is niet eerder dicht gedaan nadat we in Trooz waren aangekomen.

Onderweg zagen we wel dat de straten nogal nat waren en we vermoede dat we achter de regenbuien aan hadden gereden.

In Trooz aangekomen kwamen we bij een prachtig chateau aan en werden we zoals gewoonlijk weer uitbundig verwelkomd door Raoul.

De kamer welke wij hadden straalde oudheid uit maar was toch modern ingericht, met houtenbedden lakens en wollendekens zoals dat ook hoort in een oud kasteel.

Ik vermoed dat wij een familiekamer hadden daar wij een kamer met een tweepersoons bed een aansluitende kamer met 2 eenpersoonsbedden en een luxe badkamer, dus wat betreft bedden hadden wij het voor het uitzoeken

Toen wij beneden kwamen zat de rest van de groep, op 4 man na, inmiddels al in de rustkamer met een drankje.

Na iedereen begroet te hebben zijn we dan ook een drankje gaan halen welke er goed in ging na de lange reis vanuit Veendam naar Trooz wat toch een afstand van ongeveer 375 km was.

Na wat bij gekletst te hebben zijn we zo rond zeven uur officieel welkom geheten door onze gastheer welke ons vertelde hoe het avond programma eruit zag.

Na het voor, hoofd en nagerecht stelde de gastheer voor een karaoke te houden hetgeen in eerste instantie niet met al te veel animo maar gaande weg kwam de stemming er goed in.

Zo rond elf uur zocht iedereen zijn bedje op om de volgende dag fris en fruitig aan het dagprogramma deel te kunnen nemen.

Zaterdag 19 augustus.

Het ontbijt stond gepland tussen acht uur en half negen waarna de auto’s werden klaar gemaakt voor vertrek naar Monschau.

Het weer zag er redelijk uit maar was wel zwaar bewolkt doch droog.

Met onze gastheer op kop, welke door oliegebrek in zijn jaguar moest afhaken, zijn we via smalle binnenwegen en mooie vergezichten naar Monschau gereden waar we de spitjes en de auto’s van andere gasten een onderdak konden geven met opendakje (parkeren).

Onze gastheer was inmiddels ook weer gearriveerd zodat we weer compleet waren.

Het was inmiddels gaan regenen zodat we met of zonder paraplu Monschau konden verkennen wat door de regen niet aangenaam was.

De meeste van onze groep waren na een korte wandeling de aanwezige winkel annex glasblazerij in gegaan waar het aangenaam vertoeven was..

De glasblazer vertoonde op een groot podium zijn kunsten en liet ons de meest mooie dingen zien welke reeds door hem waren gemaakt en gekocht konden worden.

Raoul (de Gele) had volgens mij het mooiste cadeau van zijn leven gekregen.:

Dit had totaal niets met glas te maken maar het was een gele spitfire van fors formaat.

Aan zijn gezicht te zien was hij hier heel content mee en liet het autootje aan iedereen zien.

Na Monschau en de winkel annex glasblazerij verkend te hebben zijn we om een uur of één vertrokken om in een verder gelegen restaurant te lunchen.

We hadden eerder al op moeten geven of we vis of vlees wilde bij de lunch waardoor de bediening prefect verliep.

Na de lunch zijn we verder gereden naar een volgend etablissement om een drankje te nuttigen.

Daar wij deze stop te kort op elkaar vonden besloten wij en Jan en Carien verder te rijden richting Coo waar we de bekende watervallen van Coo hebben bezichtigd.

Het was inmiddels ook droog geworden en de zon brak wellenzwaar ook nog door zodat wij in de zon ons toekomend drankje konden verorberen.

Na wat rondgelopen te hebben in Coo zijn we weer richting Trooz gereden waar het op zo’n 100 meter voor het chateau begon te regen en we konden onder de bomen van de oprijlaan de kap dicht maken zonder erg nat te worden.

Na ons opgefrist te hebben zijn we naar beneden gegaan om ons bij de groep te voegen.

Na een drankje zijn we aan tafel gegaan om wederom van een verrukkelijk maaltijd te genieten.

Na het diner werden we verzocht naar buiten te komen voor een potje (nageltje tikken) spijker slaan.

Alle Heren van de groep deden of beter gezegd moesten hieraan mee doen.

We hebben tijdens het spijker slaan heel veel gelachen omdat niet iedereen de kop van de spijker kon vinden hetgeen bijbehorend commentaar op leverden.

Maar die Hollanders kunnen echt wel koppen met spijkers slaan,: Cees Smetsers had die 10 duimer er als eerste totaal in geslagen zonder al te veel problemen met zijn 5 kg hamertje.

Aansluitend is er nog wat gedronken en hebben we ons bed opgezocht.

Zondag 20 augustus.

We werden zo rond half negen aan het ontbeid verwacht wat wederom rijkelijk was voorzien van diverse heerlijkheden.

Op de dagplanning stond een korte rondrit door de omgeving.

We zijn vervolgens door kleine dorpjes,langs glooiende velden en een steengroeve gereden.

Er werd op verschillende punten gestopt voor een spelletje zoals jeu de boules en een potje katapult schieten met steentjes op ballonnen.

Raoul Colin had die dag wel extra geluk die presteerde het om met één steentje 2 ballonnen tegelijk kapot te schieten.

De rit ging gestaag verder tot de volgende stop waar we kervelsoep kregen en foto’s werden gemaakt van de spitjes .

Terug op het chateau hebben we nog wat nagepraat en moesten nu de dames kleine spijkertjes in de balk slaan wat weer hilarische momenten gaf, Carien de Jong had ruimschoots met voorsprong van de andere dames gewonnen.

Na het spijkerslaan door de dames werden we uitgenodigd voor de lunch welke bestond uit Zalm en een soort macaroni met diverse ingrediënten hetgeen verrukkelijk smaakte.

Aansluitend werden de opdrachten van de puzzeltocht besproken en werd bekend gemaakt wie uiteindelijke de winnaar was geworden wat volgens mij onze kleine prinses was.

Na de prijsuitreiking is er afscheid genomen van de groep en zijn wij met een goed gevoel richting huis vertrokken.

In de buurt van Aldehoven in Duitsland is de V-snaar van de koeling en dynamo stuk gegaan waardoor wij niet verder konden rijden en via hulpdiensten uiteindelijk via Valkenburg met een huur auto om 3 uur s’ nachts in Veendam aankwamen.

Mijn auto wordt deze week met een autoambulance thuis gebracht zodat ik hem weer rijklaar kan maken voor een volgend evenement.

Ondanks deze kleine tegenslag hebben wij toch mogen genieten van een geweldig weekend waarvoor wij nogmaals iedereen wil bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

 

Met vriendelijke groet Sjan en Cees Smetsers

Jan en Carien de Jong